elishy

0

Hvem er du til å dømme?

  • Publisert 02.03.2014 klokka 12:34
  • Kategori: tanker

I en verden fylt med 7,25 milliarder mennesker er det forståelig at ikke alle kommer overens. Det finnes over syv milliarder ulike personer. Det finnes bare en av deg. Du er en av syv milliarder mennesker som lever på denne jorden. Alle disse andre menneskene har akkurat samme verdi som deg. De har følelser, akkurat som deg. De gjør det de tror er det beste for at verden skal fungere. Om det er for deres eget beste eller andres beste? Svaret er vel ganske enkelt; det er individuelt. Noe annet som er ganske klart er at vi alle er forskjellige. 

 

Du finner aldri en som er akkurat som deg. Aldri. Det er noe man bare må akseptere. Du bør akseptere andres meninger, andres holdninger, andres valg og andres oppførsel. Vi må se det beste i de rundt oss. I et samfunn fylt med så mange intriger og forskjeller er det viktig at man fortsatt finner de gode tingene i hverandre. Alle har ulike meninger. Man ser ting forskjellig. Vi er helt forskjellige individer. Vi har ulik identitet. Ulik bakgrunn. Ulik personlighet. Ulikt selvbilde. Ulike fremtidsplaner. Ulike boforhold. Ulik helsetilstand. Vi er en egoistisk rase. Det er stygt å si, men sånn er sannheten. Stygg og brutal. 

 

De fleste av oss vil bli sett og hørt på en eller annen måte. Om det bare er i klasserommet, på jobbmøtet, i vennegjengen, på tv eller av hele verden. Grunnen til at ikke alle vil det samme er at vi er forskjellige. Noe som er soleklart for deg er kanskje ikke like klart for en annen. Kanksje denne personen er helt uenig? Det er sånn vi mennesker er. Og det er vel ikke noe galt med det?

 

Daglig møter jeg mennesker jeg er uenig med. Daglig møter jeg mennesker som jeg selv mener er «bedre» enn meg selv, og noen jeg føler er «dårligere» enn meg. Men sånn er det faktisk ikke. Alle mennesker har sine negative og positive sider. Noe du ikke liker med meg er det kanskje noen andre som elsker! Vi er ikke flettfri. Ingen av oss er det. Vi er mennesker. Det er meningen at vi skal ha positive og negative dager. Det er meningen at vi skal føle oss elsket, men også hatet. Det er så mange utfordringer der ut. Tusenvis av dem. Og i det vi leter etter feil ved andre lager vi bare enda fler. Både for andre og oss selv. 

 

Du trenger kanskje ikke lete lenge før du finner disse feilene med andre. Noen er lettere synlig enn andre. Men i det du tar deg selv i dette bør du tenke nøye gjennom deg selv. Du er kanskje flinkere til en ting eller velger å leve livet ditt annerledes - men hvem har sagt at det er det som er riktig? Vi tar valgene vi tar fordi vi selv føler at det er rikitg der og da. Vi bommer gang med gang, men det vi også gjør da, det er jo at vi lærer. Det er en stor pris vi må betale. Sånn er det bare og det må vi leve med. Vi er mennesker. Vi er uenige. Vi er ulike. Vi er unike! 

Les mer i arkivet » September 2015 » April 2014 » Mars 2014
hits