elishy

0

The truth

  • Publisert 14.01.2014 klokka 19:24
  • Kategori: tanker

This is the truth, and nothing else than the truth.

Har du noen gang følt at hele verden er imot deg? At uansett hva du gjør eller hva du sier - det blir like feil. At alle planer og alle alternativer ender opp med at en eller annen blir såret, og du ikke klarer å tenke hvilken som er verst? Tenk deg at uansett hva du gjør, blir det påpeket. Uansett hva du sier, blir det påpeket. Du blir pirket på hele tiden, og selvtilliten din blir sakte, men sikkert, puslet fra hverandre. Bitene er skjøre, og lette å plukke fra hverandre. Et lite vindkast, og bitene ligger nede i søledammen.Du ser de ikke lenger. De er borte. Du føler deg bare mer og mer usynlig. Du tror mer og mer på det de rundt deg sier. Kanskje du ikke er så hyggelig som du tror? Kanskje det bare er noe du har trodd? Kanskje du egentlig er ganske dum? Kanskje du egentlig oppfører deg som en desperat og løs person, eller kanskje du oppfører deg som en negativ drittsekk? Du har egentlig hele tiden håpet at dette ikke stemte - at det bare var ting folk plottet ut med for å føle seg bedre om seg selv. Du begynner å tenke. Låse deg helt i det. I et rom fylt med disse ordene som summer rundt, og alle situasjonene som kanskje har noe til felles med disse ordene. Det er faktisk sant at jo mer du hører en ting, jo mer tror du på det. Man kan tro på de merkligste ting, bare fordi du har hørt det så mange ganger. Man lurer til slutt seg selv, og blir blind for sannheten. Ordene samler seg som et bind for øynene. 

Man har alltid noen som forventer noe av deg. Selvom du kanskje ikke tenker sånn er du flere forskjellige roller. Du skal være en sønn eller datter, en venn, en skoleelev, en kjæreste, en ansatt, et barnebarn, en tante eller onkel - du skal være så mye forskjellig. Alle setter forskjellige krav til deg og du aner virkelig ikke hvordan du skal få samlet deg selv. For, hvordan er den virkelige deg? Er det en blanding av alle disse? Hva ville de rundt deg si hvis de så den virkelige deg? Det er ikke enkelt. Livet er en stor utfordring. Hvem man skal høre på og hva man skal gjøre. Hva som er rett og galt. En ting er iallefall sann - livet består av så mange feil. Feil valg, feil steder og feil mennesker. Tenker du ofte på om du er deg selv? Om hvordan du egentlig er? Føler du kanskje at du bare har en fasade og ikke finner den egentlige deg? Du er ikke alene. Selv aner jeg ikke hvem jeg er. Jeg føler jeg gjemmer meg bak en ganske så trygg maske, men så snart den rives av er jeg så redd. 

large (1)

Selv hvor ekkelt og vanskelig det kan være må du bare ta hånda og hente puslebitene. Det blir møkkete og et slit å finne alle, men det er det beste du kan gjøre. Bindet foran øynene løsner litt mer hvor hver brikke, og tilslutt vil den nesten være borte. Du må bygge opp deg selv igjen. Du finner alltids en person blant alle disse syv milliarder mennesker på denne jorden som vil hjelpe deg litt på din vei. Det kommer ikke til å bli lett. Det blir beintøft. Men du kommer til å klare det. Tro på deg selv, og halve jobben er gjort!

Les mer i arkivet » September 2015 » April 2014 » Mars 2014
hits